Írország

Kutyák, macskák bevitele Írországba

A hiedelmekkel ellentétben, Írországba nem bonyolult kutyát – macskát bevinni, amíg megfelelnek a feltételeknek.  Kötelezően előírt karantén már nincsen.

A legfontosabb feltétel: repülőn poggyászként nem vihető be a kedvencünk Írországba, csak cargo-ként! (Nézd meg a „Poggyász vs. Cargo videónkat!)  A gazdik több légitársaság közül is választhatnak. Közvetlen járatot az ír légitársaság (Aer Lingus) biztosít (Budapest-Dublin) de remek opció a Lufthansa és a KLM is. Frankfurtban és Amsterdamban állat hotel várja négylábú utasokat, és ha tudnánk beszélni, elmondanák, hogy izgalmas dolog egy szuper kis állat-hoteleben megszállni!

Az látszólagos egyszerűség ellenére érdemes megkeresni egy állatszállítót a tervezett állatköltöztetés előtt, mert ha bármi hiba csúszik be, akkor a kiskedvenc hosszú időre karanténba kerülhet! Légi szállítás esetében pedig egyenesen muszáj állatszállítóhoz fordulni, mivel a légitársaságok nem vesznek át állatokat szállításra magánszemélyektől.

Van még egy fontos szabályozás, ha a kutyánkat szeretnénk Írországba utaztatni: Belső élősködő  (galandféreg-ellenes) kezelést kell kapjon minden kutya a tervezett belépés előtt legfeljebb 120, legalább 24 órával.

Ez a szabály csak kutyákra vonatkozik, cicákra nem!

További részletek Írország vonatkozó weblapjain érhetőek el: https://www.agriculture.gov.ie/pets/