Egyesült Királyság

Kutya macska bevitele az Egyesült Királyság területére

Az Egyesült Királyság szigora legendás, ha állatbevitelről van szó. Évtizedekig várt 6 hónap karantén minden belépő kutyára, macskára. Még a királynő Corgi-jai  sem voltak kivételek, amikor egy külföldi útról tértek vissza.

Az Unió tagjaként az Egyesült Királyság több lépcsőben enyhített az import szabályokon. Ma már könnyűnek mondható a bevitel, bár néhány dologra figyelni kell, különben a házi kedvenc ott találja magát mégis a karanténban! Amúgy minden beutazóra kötelezően előírt karantén már nincsen!

Nagyon fontos körülmény, amit figyelembe kell vennünk, amikor az Egyesül Királyságba utazunk: repülőn poggyászként nem vihetjük magunkkal az állatunkat, csak „áruként” ami annyit jelent, hogy fuvarlevéllel. (Nézd meg a „Poggyász vs. Cargo videónkat!)  Sajnos magánszemély nem adhat fel a légitársaságoknál közvetlenül élő állatot, muszáj egy állatszállító céget igénybe venni.


Az Egyesült Királyság felé a gazdik több légitársaság közül is választhatnak. Közvetlen járatot a patinás British Airways biztosít (Budapest-London Heathrow) de remek opció a Lufthansa, KLM és a LOT is. Frankfurtban és Amsterdamban állat hotel várja négylábú utasokat, ami nem vicc. Tényleg hotel van!!!!


Van még egy fontos szabályozás, ha a kutyánkat szeretnénk az Egyesült Királyságba utaztatni: Belső élősködő  (galandféreg-ellenes) kezelést kell kapjon minden kutya a tervezett belépés előtt legfeljebb 120, legalább 24 órával.

Ez a szabály csak kutyákra vonatkozik, cicákra nem!

Részletes információ: www.defra.gov.uk